Design og illustration af bogomslag og covere

Coverdesign til bøger


Coverdesign og bogomslag til bøger, plader, årsrapporter m.m. er en rigtig spændende opgave, som vi altid løser med stor glæde.


Bøger er fuld af ord, men har kun 1 forside og 1 bagside. Derfor er coverdesignet af enorm vigtighed. Et godt coverdesign, starter med information fra dig som forfatter. Jo bedre du kan formidle bogens budskab, jo bedre kan vi lave bøgernes forsider. Helst af alt, læser vi din nye bog.


Når vi så går i gang med selve coverdesignet, har vi en rigtig fin fornemmelse af stemning og handling i bogen. Den sidste bog vi har lavet forside illustration til, er af forfatteren Rikke Hansen, der debuterede med bogen "Medaljens bagside".


Bogen er udgivet af Saxo Publishing

Bøger hos Saxo – Danmarks største udvalg af danske og engelske bøger


Coverdesign til bøger

Design af forside til bøger og bogomslag


Designet af bogforsider er også vigtigt for fagbøger. Bogforsiderne på en fagbog, skal på lige fod med andre bøger, kæmpe om læserens opmærksomhed og valg. Bog forsiden på en fagbog kan sagtens gøres spændende, uanset hvad bogen handler om.


Det handler også om forfatterens mod til at prøve nye grænser. Bøgers forsidedesign, skal i lighed med krimier, romaner m. fl. referer til indholdet.


Ovenstående er et stort værk om Danske frimærker, skrevet af Lars Engelbrecht.


Hør hvad bogens forfatter siger om bogen:

Danmarks Helsager - Den Tofarvede Udgave 1871-1905 - YouTube


Designere af grafiske flotte eller dragende bogforsider, erder ikke så mange af, men vi er meget dedikeret omkring forsidedesignet.

Illustation til bøger, hæfter og brochure


Ofte indeholder bøger, CD'ere og årsregnskabet illustrationer, der ligesom forsiden, referer til bogens handling. Illustrationer anvendes i flere sammenhæng, og har til formål både at "pynte" og informerer læseren.


Illustrationen på Rikkes bog omslag, er en typisk "Krimi illustration", der udstråler netop kriminalitet.


Du tænker måske ikke over det, men designet af bogforside og bogomslag, laves i dit navn og derfor skal alle grafiske elementer der indgår i forside designet, være licensfri. Du kan altså ikke bare downloade billeder fra Internettet, da de ofte er underlagt licensbetingelser og der kan blive en omkostelig affærede at overtræde disse regler. Den del hjælper vi dig også med.


Faktisk fører vi dig igennem hele processen med at skabe den helst rigtige forside til din udgivelse, hver enten du er debut forfatter, eller blot ønsker at prøve en ny designer til din kommende bog.


Design af forside til bøger

Covere har, uanset om det er et cover til musik eller film, synes vi at designet af coverforsider skal være det der er med til at skabe en opmærksomhed, der gør at netop din mucik CD eller Jeres film bliver set. Et cover skal have et stærkt grafisk udtryk.


Sådan er det også med bøger. Der udgives tusinder af bøger hvert år og din bog drukner nemt i mængden.


Her er det vores opgave, at oversætte bogens handling og grafisk lave en bogforside, det nærmest "lyser" op blandt alle de andre bogforsider.

Bog omslag


Nogle bøger produceres, så illustration og grafik trykkes på et bogomslag. Selv holder jeg af bogomslagene, for de bruges ofte som bogmærke i bøgerne.


Bogomslaget har lidt mere grafisk flade, så derfor foretrækker mange bogudgivere denne form for coverdesign.


Dertil kommer, at et bogomslag ofte er et bedre medie at tryke på, da farverne er kraftigere på grund af papiret bogomslag trykkes på.

Design og illustration af årsrapporter og regnaksber.


Som en forlængelse af din virksomheds visuelle identitet, laver vi flotte forsider til alle virksomhedens rapporter. Der er flere årsager til at lave et flot design på årsrapporterne, men en af de vigtigste er at omsætte kedelige tal og data til visuel forståelse. Som bekendt husker vi bedst når info undestøttes med bileder eller grafik. 


Den flotte årsrapport


Stort set alle virksomheder har en eller anden grafisk linje og sammen med rigtig gode billeder, skaber vi din næste årsrapport eller regnskab.


Vi mener at et smukt omslag, skaber velvilje og tillid. 


Kan du selv lave din bogs forside


Mange spørger os om man selv kan lave bogens forside eller bogomslag. Svaret er ikke helt enkelt. Når bogen skal trykkes, skal forsidens grafik være af en særlig kvalitet. 


I sidste ende kræves tryk at der foreligger en rentegning og med mindre du er grafiker, er den del lidt kompliceret. Ønsker du bare at få rentegnet bogens forside design, kan vi sagtens hjælpe dig med det. Hvis ellers grafikken er i orden, koster det 950,00 kroner.